Опис
Хурма Сосновська – один з кращих вітчизняних сортів для аматорського вирощування. До сих пір не всі дачники знають, як росте хурма, і що її нові сорти добре себе почувають в усіх природних зонах нашої країни. Плоди її великі, красиві і смачні – добре зберігаються в знятому вигляді до 2 місяців, стають при цьому ще більш солодкими.
Хурма Сосновська – опис сорту:
- висота дерева – до 3,5-4 м на 5 рік вирощування;
- плоди – яскраво-оранжевого кольору круглої форми, середні та великі (100-130 г), поверхня покрита восковим нальотом, на сонячній стороні помітний червоний «рум'янець»;
- врожайність – до 80-100 кг з дорослого дерева;
- м'якуш – яскраво-оранжевого кольору, терпкуватим смаком, при зберіганні набуває маслянистої консистенції, стає дуже солодкою;
- час достигання хурми (технічна стиглість ) – початок жовтня, збір врожаю – аж до грудня;
- самоплідний сорт;
- зона посадки – захищене від вітру сонячне місце;
- морозостійкість – по 5 зоні, до -28 морозу;
- стійкість до хвороб – висока, не потребує обробки пестицидами;
- призначення – для свіжого споживання і зимового зберігання;
- скоростиглий сорт – починає утворювати плоди на 2-3 рік після посадки;
- 25-30% плодів не містять насіння.
Характеристики
| Висота рослин |
Середньорослі |
| Вік саджанця |
2-во річний |
| Культура |
Хурма |
| Тип продукції |
Саджанці |
| Життєва форма |
Плодові дерева |
| Тривалість життя |
Багаторічні |
| Холодостійкість |
Ні |
| Посухостійкість |
Так |
| Упаковка |
Картонна пачка |