Опис
Опис сортових особливостей жимолості Індиго Джем:
- кущ сильнорослий, до 1,5 м у висоту і до 1,2 м в ширину;
- ягоди овальні, фіолетові, до 3 см;
- смак кисло-солодкий, трохи терпкий, м'якоть щільна;
- вміст цукру—6%, вітаміну С—54,5 мг;
- перший урожай жимолость дає на другий рік;
- кращі запилювачі для жимолості Індиго Джем — інші сорти.
Кисло-солодкі ягоди не тільки освіжають у спеку, а й поповнюють запас вітамінів в організмі. Так, за вмістом аскорбінової кислоти, жимолость змагається з лимоном, а ще в ній більше заліза, ніж в яблуках, звідси її корисні властивості. Плоди використовують для лікування і профілактики гіпертонії, ГРЗ, хвороб судин, жовчного міхура.
Посадка жимолості їстівної Індиго Джем і догляд за нею:
- культура віддає перевагу відкритим сонячним місцям із пухкими слабокислими ґрунтами;
- з вересня-початку жовтня в посадкову яму діаметром до 50 см вносять відро перегною або компосту, по склянці подвійного суперфосфату і калійної солі, змішують із землею;
- у саджанця розправляють коріння, досипають землю, виливають відро води;
- відстань між кущами — від 120 см, між рядами—200 см;
- потрібен регулярний полив (по 10 л, раз у 7 днів), органічні підгодівлі під кущ навесні, обережні розпушування;
- восени обрізають сухі гілки, мульчують в перші 2-3 роки.
Характеристики
| Вік саджанця |
2-во річний |
| Культура |
Жимолость |
| Тип продукції |
Саджанці |
| Життєва форма |
Плодові чагарники |
| Тривалість життя |
Багаторічні |
| Холодостійкість |
Так |
| Посухостійкість |
Ні |
| Упаковка |
Картонна коробка |
| Стійкість до вилягання |
Ні |