Опис
мородина чорна Скарб – невибагливий скороплідний сорт, що його можна вирощувати без обробки отрутохімікатами. Рослина практично не хворіє грибками і гнилями – тож можна виростити екологічно чистий урожай смачних і корисних ягід. Властивості смородини використовує народна й офіційна медицина в лікувальному харчуванні та щоденної кулінарії. Ягоди чорної смородини містять вітаміни С, А, Р, майже всю групу В, корисні амінокислоти та солі життєво важливих мікроелементів.
Характеристики та опис сорту смородини Скарб:
- ранньостиглий самоплідний сорт чорної смородини;
- селекція – Росія, 1997 р.
- кущ – середньої висоти (100-120 см), з прямими гілками, середньої густоти;
- збір врожаю – 1-я половина липня;
- плоди – овальної форми великі ягоди 1,5-2,0 г кожна;
- шкірка – тонка, міцна;
- м'якуш – освіжаючого смаку, містить багато дрібного насіння;
- відрив ягоди від плодоніжки – сухий;
- смакові якості – посередні, дегустаційна оцінка – 4,4 бала з 5 можливих;
- врожайність – до 6-7 кг з куща;
- сорт цінується за стійкість до шкідників і високий імунітет до грибкових хвороб;
- середня стійкість до посухи;
- морозостійкість – мінус 30 градусів.
Характеристики
| Вік саджанця |
2-во річний |
| Культура |
Смородина |
| Тип продукції |
Саджанці |
| Життєва форма |
Плодові чагарники |
| Холодостійкість |
Так |
| Посухостійкість |
Так |
| Упаковка |
Картонна коробка |
| Стійкість до вилягання |
Так |