Опис
Період дозрівання – кінець серпня – початку вересня. Плоди округло-овальної форми, дещо асиметричні, великі (230 – 280 г). Добре зберігаються до трьох місяців. Шкірка дозрілих плодів айви Олена яскрава, жовтого кольору, до цього часу вона втрачає опушення, і стає гладкою і маслянистою. Смак хороший: м'якоть щільна, але соковита, з характерним для айви кисло-солодким смаком і ароматом, терпка. Плоди можна вживати свіжими, або використовувати для різноманітних домашніх заготовок (варення, компоти та ін). Сорт добре пристосований для вирощування в Україні. Він морозостійкий, не схильний до хвороб, добре переносить посуху, не вибагливий.Період дозрівання – кінець серпня – початку вересня. Плоди округло-овальної форми, дещо асиметричні, великі (230 – 280 г). Добре зберігаються до трьох місяців. Шкірка дозрілих плодів айви Олена яскрава, жовтого кольору, до цього часу вона втрачає опушення, і стає гладкою і маслянистою. Смак хороший: м'якоть щільна, але соковита, з характерним для айви кисло-солодким смаком і ароматом, терпка. Плоди можна вживати свіжими, або використовувати для різноманітних домашніх заготовок (варення, компоти та ін). Сорт добре пристосований для вирощування в Україні. Він морозостійкий, не схильний до хвороб, добре переносить посуху, не вибагливий.
Характеристики
| Висота рослин |
Середньорослі |
| Вік саджанця |
2-во річний |
| Культура |
Айва |
| Тип продукції |
Саджанці |
| Тривалість життя |
Багаторічні |
| Холодостійкість |
Так |
| Посухостійкість |
Так |
| Упаковка |
Картонна коробка |
| Стійкість до вилягання |
Ні |