Опис
Черешня Стаккато – один із найпоширеніших сортів в українських садах. Нічого дивного – це дерево приносить смачні плоди, які зазвичай дозрівають на початку літа, і водночас воно досить просте у догляді. Містить масу корисних речовин: йод, залізо, пектин, вітаміни С, РР, А та групи В. Стійкість до вірусних хвороб висока. Крім того, відзначається висока морозостійкість черешні Стаккато.
Черешня Стаккато – опис та характеристики сорту
- дерево: може досягати висоти 2 м, утворюючи довгий стовбур та конічну (іноді нерівну) крону;
- розмір плодів: ягоди кулястої форми, близько 10-20 мм у діаметрі, вагою 11-12 г, глянсова шкірка темно-червоного відтінку, кісточка середнього розміру, від м'якоті легко відокремлюється;
- врожайність: у сезон висока до 40 кг із дерева;
- смак: м'якоть середня за густиною, з кисло-солодким присмаком;
- терміни дозрівання: пізній сорт, з кінця липня до середини серпня, молоді дерева вперше плодоносять через 3-5 років після посадки;
- запилювачі черешня Стаккато: самоплідний сорт;
- умови освітленості: сонячне, тепле та захищене місце;
- морозостійкість: відмінна, зона 3-4;
- хворобостійкість: слабка схильність до різних захворювань;
- тип використання: свіжими або використовувати для різних видів консервів: джеми, варення, соки та мармелади;
- лежкість: середні показники;
- транспортабельність: відмінна;
- посадка у відкритий ґрунт: весна та осінь;
- ґрунт: родючий, багатий на поживні речовини, повітряний;
- полив: помірний.
Характеристики
| Висота рослин |
Середньорослі |
| Вік саджанця |
2-во річний |
| Культура |
Черешня |
| Тип продукції |
Саджанці |
| Життєва форма |
Плодові дерева |
| Тривалість життя |
Багаторічні |
| Холодостійкість |
Так |
| Посухостійкість |
Так |
| Упаковка |
Картонна коробка |
| Стійкість до вилягання |
Так |